Een haag planten

Begin met het spannen van een lijn langs de strook grond waar de haag zal worden aangeplant. Graaf de voldoende diepe en brede plantsleuf langs de lijn. Bij een plant met kluit mag je gerust anderhalve keer zo diep en breed een gat graven als de wortelkluit groot is. De ondergrond dient voldoende los te zijn. Meng compost en/of turf onder de grond. Dit om de bodem te verrijken en water beter vast te houden. 

Verdeel de planten langs de sleuf op de juiste afstand. Met twee personen planten werkt het makkelijkst. De eerste zet de planten in de sleuf en de tweede drukt een deel van de uitgegraven grond weer aan. Zorg dat de planten keurig rechtop en in de lijn staan. Geef water en vul de plantsleuf verder op. Wij adviseren direct na het planten een druppelslang te plaatsen  en deze 2 maal per week 6 uur aan te sluiten dit zorgt ervoor dat het water langzaam in de grond sijpelt  . 

Bij aanhoudend droog weer raden wij u aan minimaan drie maal per week flink water te geven gedurende de eerste maanden. Ook het groen mag nat gemaakt worden.

De beste planttijd is van half september tot en met april met uitzondering van een strenge vorstperiode.